Sagi1
Снимка: Facebook/Sagi Abitbul

 Сaги Абитбул е 25-годишен израелски продуцент и DJ, който завладя българския и световен музикален ефир през лятото на 2016-та година с проекта си „Stanga”. В песента са включени български гласове от „Чичовите конье“. Продуктът се появя като клубна версия в началото на миналата година, но през август диджеят пуска официално видео към „Stanga” и тя се превръща в тотален хит. За няколко дниStanga Cover тя се превръща в най-търсената песен в България и в южната ни съседка Турция, според класацията на Shazam. Саги каза, че това е част от последните му проекти, в които иска да съчетая електронното звучене с музика от различни части на света в една песен. Той непрекъснато изследва звученето на различните култури и така открива „Чичовите конье“, която се оказа българска народна песен. Повече за това как Саги открива българския фолклор, какво го вдъхновява да включи родно изпълнение в негов проект и ще има ли друго подобно парче, чуйте в интервюто, което Абитбул даде ексклузивно за мен, за да го представя пред слушателите на Дарик.

Линк за четене -> http://bit.ly/2bkxUtg

Линк за слушане -> http://bit.ly/2bl6Y2v

 

Официално видео към „Stanga“ от Sagi Abitbul & Guy Haliva:

 

В началото на 2017-та година Sagi Abitbul изненада своите фенове с още едно парче, включващо мотиви от родния фолклор. То се казва „Mariko“, а текстът е част от „Мари Марийко“. В YouTube може да чуете песента и да видите, видеото към нея.

Повече информация за парчето, може да научите в интервюто, което направих с него само за музикална телевизия #1 в България – The Voice!

Официално видео към „Mariko“ от Sagi Abitbul:

Share This:

error: Съдържанието е защитено! Всички права запазени 2023©