Да преследваш влакове. Да си вземеш отпуск от работа, за да заснемеш атракционно пътуване с парен локомотив. Да предпочиташ релсовия път, пред асфалтовия. Да си израснал около жп линиите, но животът да ти ги отнеме. Един филм за онова, което вдъхновява хората да обичат влакове и да ги преследват, за да покажат най-хубавото от железопътния транспорт на останалите.

Късометражният документален филм „Трейнспотингът като начин на живот“ има за цел да покаже, че влаковете, особено в България, не са само онези мръсни и стари превозни средства, с които не знаеш кога ще стигнеш до крайната дестинация. Те са в основата на живота на много хора. На трейнспотърите. Феновете, които и в най-неподдържания локомотив ще видят и покажат красивото на останалите. Не винаги нещата са такива, каквито изглеждат. Дори и най-грозните неща имат своя чар за някого. Просто трябва да имаш око, за да ги видиш, заснемеш и покажеш на другите в пълния им блясък.

*Филмът е част от Дипломната ми работа за придобиване на образователно-квалификационната степен „магистър“ по специалност „Бизнес журналистика и продуцентство“ в УНСС. Продуцентски проект за късометражен документален филм на тема: „Трейнспотингът като начин на живот“

Продуцент: Андрей Деновски
Режисьор: Андрей Деновски
Сценарист: Андрей Деновски
Оператор и монтажист: Андрей Деновски
Глас зад кадър: Андрей Деновски

Във филма участва още: Иван Вълков

София, 2018 г. ©
( www.andreydenovski.com )

Share This:

error: Съдържанието е защитено! Всички права запазени 2023©